Acum pe Google Play Descara de pe App Store

În situația în care polițistul se află cu fața la un autovehicul care se apropie, având brațul drept întins orizontal, conducătorul auto trebuie:

  • A să oprească, deoarece semnalul i se adresează;
  • B să continue deplasarea, deoarece semnalul nu i se adresează;
  • C să schimbe direcția de mers spre stânga.
  • Rezolva Chestionare auto

    In zituatia de fata nu ne este prezentata o imagine sau nu se descrie locul unde este pozitionat politistul, se considera ca politistul se afla in mijlocul drumului sau in centrul intersectiei, iar atunci cand circulatia este dirijata de un politist si acesta se afla cu fata catre dvs si cu bratul drept ridicat va puteti continua deplasarea deoarece bratul drept al acestuia ridicat orizontal nu se intersecteaza cu directia dvs de mers. 
    Cei care circula in spatele lui vor trebui sa opreasca deoarece bratul ridicat (drept) se intersecteaza cu directia lor de mers. 
    Daca in schimb bratul politistului ridicat orizontal era cel stang, dvs trebuia sa va optiti si cei din spate puteau continua. 
    Daca ambele brate erau ridicare orizontal, se vor oprii participantii la trafic conform Art. 88, al 1, lit. b.

     

    Articolul 88

    (1)   Semnalele polițistului care dirijeazã circulația au urmãtoarele semnificații:

    • a)   brațul ridicat vertical semnificã "atenție, oprire" pentru toți participanții la trafic care se apropie, cu excepția conducãtorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiții de siguranțã. Dacã semnalul este dat într-o intersecție, aceasta nu impune oprirea conducãtorilor de vehicule care se aflã deja angajați în traversare;
    • b)   brațul sau brațele întinse orizontal semnificã "oprire" pentru toți participanții la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulã din direcția sau direcțiile intersectate de brațul sau brațele întinse. Dupã ce a dat acest semnal, polițistul poate cobori brațul sau brațele, poziția sã însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanții la trafic care vin din fațã ori din spate;
    • c)   balansarea, pe timp de noapte, în plan vertical, a unui dispozitiv cu luminã roșie ori a bastonului fluorescent-reflectorizant semnificã "oprire" pentru participanții la trafic spre care este îndreptat;
    • d)   balansarea pe verticalã a brațului, având palma orientatã cãtre sol, semnificã reducerea vitezei;
    • e)   rotirea vioaie a brațului semnificã mãrirea vitezei de deplasare a vehiculelor sau grãbirea traversãrii drumului de cãtre pietoni.

     (2)   Polițistul care dirijeazã circulația poate efectua semnal cu brațul ca vehiculul sã avanseze, sã depãșeascã, sã treacã prin fațã ori prin spatele sau, sã îl ocoleascã prin partea sã stânga sau dreapta, iar pietonii sã traverseze drumul ori sã se opreascã.

    (3)   La efectuarea comenzilor prevãzute la alin. (1) și (2), polițistul poate folosi și fluierul.

    Comentarii: 3

    Aceasta intrebare are 3 comentarii. Pentru a le vedea este nevoie sa te autentifici sau sa te inregistrezi