Cum veti proceda atunci cand conduci un autovehicul care tracteaza o remorca, la trecerea pe langa un grup de elevi ce se deplaseaza in aceiasi directie, pe drumul national dintr-o localitate rurala?
A - depasesti grupul, semnalizand cu luminile de intalnire
B - preventiv, reduci viteza si ocolesti cu prudenta grupul
C - folosesti avertizorul sonor, pentru a indeparta elevii de pe partea carosabila.
In fata dvs. circula un tractor cu doua remorci, pe ultima fiind scris "FĂRĂ SEMNALIZARE". Intentionati sa-l depasiti inainte de intrarea intr-o intersectie. Cum procedati?
A - asteptati sa treceti de respectiva intersectie, chiar daca pierdeti din timpul planificat al calatoriei
B - va angajati in depasire, intrucat autocamionul dvs. Va permite sa rulati, in mod legal, cu o viteza mai mare
C - semnalizati efectuarea depasirii si accelerati, pentru ca manevra sa dureze cat mai putin.
A - în toate situaţiile în care se prevede o stare de pericol, care poate fi evitată rulând cu o viteză inferioară
B - preventiv, in toate situatiile in care se prevede o stare de pericol, care poate fi evitata ruland cu o viteza inferioaraîn toate cazurile prevăzute în Regulamentul pentru aplicarea legii privind circulaţia pe drumurile publice
C - atunci când eşti obosit, indispus sau suferi de o afecţiune care îţi diminuează capacitatea de a conduce
Va aflati intr-o intersectie semaforizata si opriti brusc, deoarece semnalul verde se schimba in galben. Conducatorul unui alt autovehicul, care circula foarte aproape, va loveste in spate. Cine a gresit?
A - dumneavoastra, pentru ca ati oprit brusc
B - conducatorul autovehiculului din spate, care nu a pastrat distanta de siguranta in mers
Va apropiati de o intersectie fara indicatoare de circulatie. Vizibilitatea in ambele directii este imposibila, din cauza vehiculelor stationate. Cum procedati?
A - intrati incet in intersectie, cu atentie marita
B - traversati cat mai rapid intersectia
C - semnalizati luminos si intrati in intersectie.
Circulati in spatele unui autobuz si va apropiati de o intersectie semnalizata cu indicatorul "Oprire". Cum veti proceda in aceasta situatie pentru a traversa in siguranta intersectia?
A - va continuati deplasarea, traversand intersectia odata cu autobuzul, in cazul in care conducatorul acestuia a oprit si s-a asigurat ca prin intersecsie nu circula alte vehicule
B - va opriti in dreptul indicatorului, dupa care va continuati drumul intrucat, daca a trecut autobuzul, nu sunt pericole
C - va opriti in locul in care aveti vizibilitate maxima si va asigurati, chiar daca in acelasi mod a procedat si conducatorul autobuzului.
Circulati cu un autoturism cu remorca pe o sosea cu o singura banda pentru fiecare directie si va apropiati de o curba la stanga, foarte stransa si fara vizibilitate. Cum trebuie sa adaptati modul de conducere?
A - reduceti viteza inaintea curbei, din cauza pericolului marit de derapare a remorcii
B - reduceti viteza, circulati pe mijlocul benzii si accelerati usor cand ajungeti in varful curbei
Sunteti depasit de un autovehicul care a apreciat gresit distanta si viteza cu care se apropie din sens opus un alt vehicul. Cum trebuie sa procedati pentru a evita un accident rutier?
A - mariti viteza de deplasare, pentru a-l determina pe cel ce va depaseste sa renunte la manevra
B - claxonati si ii faceti semn cu bratul sa nu mai depaseasca
C - reduceti imediat viteza si circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile, pentru a-i permite efectuarea depasirii si reintrarea pe sensul normal de mers.
Cum trebuie sa procedati pentru a va pastra starea de vigilenta pe tot parcursul deplasarii?
A - conduceti cat mai incordat, cu fata cat mai aproape de parbriz, pentru a vedea tot ce se intampla pe drumul public, in fata dvs.
B - va concentrati atentia, dar adoptati o atitudine relaxata la volan, avand control asupra efectuarii tuturor manevrelor de care depinde siguranta calatoriei
C - va gasiti o preocupare mai placuta, cum ar fi manevrarea aparaturii radio-video, intretinerea unor discutii cu pasagerii sau folosirea telefonului mobil.
Cum veti proceda noaptea, cand vizibilitatea este redusa din cauza cetii, din punct de vedere al circulatiei preventive?
A - circulati cat mai aproape de axa drumului
B - circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului public
C - pastrati o distanta egala intre axa drumului si marginea din dreapta a partii carosabile, ruland cu o viteza care sa asigure oprirea intr-un spatiu mai mic decat cel de vizibilitate.
Platforma scoaladrpciv.ro utilizează cookie-uri cu scopul de a vă oferi o experiență de utilizare îmbunătățită și pentru a adapta funcționalitățile la preferințele dvs.